Totusi, tot mai multi romani cu smartphone aleg sa acceseze Internetul de pe acest dispozitiv.

17% din romani au smartphone, comparativ cu o rata de 63% la nivelul Europei, a declarat joi vicepresedintele si seful Display Solutions EMEA al Yahoo!, Nick Hugh, prezent la ICEEfest, un eveniment dedicat industiriei digitale din Europa Centrala si de Est, potrivit mediafax.

"Yahoo! are peste doua milioane de utilizatori de telefoane inteligente in Romania, care aloca aproape 13 ore pe saptamana pentru utilizarea serviciilor companiei adresate platformelor mobile", a spus Hugh.

El a adaugat ca industria online si-a schimbat radical modelul prin care se raporteaza la utilizatori.

"Daca dimesniunea ecranului era criteriul cel mai important pentru reprezentanţii companiilor de publicitate si utilizatori, in prezent exista patru ecrane prin intermediul carora trebuie transmis mesajul publicitar, si anume telefonul mobil, tableta, laptop-ul si calculatorul personal", a spus reprezentantul Yahoo!

Potrivit datelor autoritatii de reglementare in telecom (ANCOM), operatorii locali de telefonie mobila aveau 25,5 milioane de utilizatori (abonamente si cartele valide) la finele anului 2012, in scadere cu 2,7% faţă de 2011.

In privinta numarului de conexiuni de acces la Internet prin intermediul tehnologiilor mobile (CDMA, EDGE, EV-DO, 3G, 3G+), datele ANCOM arata ca acest indicator a crescut de la 4,2 milioane in 2011 la 7,1 milioane la finele anului 2012.

Share articol: