Totul se intampla cu doar doua zile inainte de lansarea oficiala

Microsoft a confirmat update-urile sistemului de operare Windows 10 se vor face automat si vor fi obligatorii. Vestea nu le-a picat foarte bine utilizatorilor, care prefera sa mai detina totusi controlul asupra a ceea ce se instaleaza pe calculatoarele lor. Cu doar doua zile inaintea marii lansari a noului sistem de operare, Microsoft se confrunta cu o serie de probleme destul de grave.

Ultimele update-uri Windows 10 au generat probleme in special pentru utilizatorii de placi video Nvidia. Noile drivere instalate automat sub Windows 10 afecteaza configuratiile multi-monitor, pe cei care folosesc configuratii SLI (doua placi video) sau pot chiar sa blocheze bootarea in Windows 10 si forteaza computerele sa porneasca in modul recovery.

Utilizatorii afectati au umplut forumurile Nvidia si Microsoft. Cauza tuturor problemelor pare sa fie un conflict intre driverul proprietar Nvidia si cel oferit de Microsoft, care afecteaza si programul Nvidia GeForce Experience.

“Se pare ca versiunea de driver 353.54 e disponibila doar prin Windows Update. Problema e ca Nvidia GeForce Experience face un downgrade de fapt, considerand in mod fals ca acesta e driverul mai nou”, spune unul dintre utilizatori, citat de Forbes. Solutia ar fi ca softurile third-party sa primeasca actualizarile in acelasi timp cu Windows 10, ceea ce e complet nerealist si aproape imposibil.

Problema e specifica doar acestui sistem de operare. In versiunile anterioare, actualizarile driverelor erau oferite in categoria “Optional” si puteau fi ascunse. Cea mai simpla solutie pentru Microsoft ar sa urmeze acelasi model.

Share articol: