Competitia a fost organizata de Freescale Romania si li s-a adresat celor din anii III si IV, dar si tinerilor de la master din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si Academiei Tehnice Militare
Linux Embedded Challenge i-a provocat pe studenti sa fie inovativi si sa imbunatateasca lumea automobilelor cu ideile lor inedite, folosind Linux ca infrastructura software si o platforma Wandboard.
Evaluarea proiectelor s-a facut de catre un juriu format din reprezentanti ai grupurilor Automotive MCU, Digital Networking si ai Echipei de Inovare Freescale Romania. S-au punctat in special originalitatea, dificultatea, aplicabilitatea, utilitatea si prezentarea.
Fiecare membru al echipei a primit cate un ceas cu GPS pentru ideea cea mai originala si cate un e-reader pentru cel mai bun proiect.
De asemenea, participantii care au dat dovada de o activitate exceptionala in timpul competitiei au ramas in internship, o ocazie unica de a lucra si de a invata mai multe despre lumea embedded.
Marele premiu, Best Software Project, a revenit echipei eVision formata din Stanescu Sebastian, Voicu Tudor, Balaban Valeriu, de la Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Electronica. Ei au creat un sistem de vedere pe timp de noapte care ajuta soferul. Sistemul detecteaza obiectele aflate pe sosea si pietonii care merg pe carosabil si apoi ii lumineaza astfel incat soferul sa-i vada in timp util.
La categoria Most Original Idea, castigatoare au fost doua echipe:
- She# formata din Iulia Neagoe si Mihaela Sorostinean de la Academia Tehnica Militara. Ele au gandit un sistem de comanda vocala pentru diverse actiuni ale masinii: pornire radio, reglare clima, comandare telefon.
- Beer 2.0 formata din Adrian Nitu de la Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare. Studentii au creat un sistem de evitare a coliziunilor bazandu-se pe analiza imaginilor colectate in mod stereo folosind 2 camere video.
Competitia Linux Embedded Challenge este organizata sub umbrela Programelor Universitare Freescale, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (Liga Studentilor Electronisti), Academia Tehnica Militara, TechNexion si Romanian Open Source Education (ROSEdu).