Studentii se pot inscrie pana pe data de 25 mai, trimitand organizatorilor trei idei de aplicatii software desktop, web sau mobile

In perioada 26 si 27 mai 2012 va avea loc concursul "Social Hackathon" destinat studentilor pasionati de software si programare. Evenimentul va fi gazduit de Organizatia Studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Social Hackathon este un concurs de programare in care, pe parcursul a 24 de ore, studentii sunt pusi in fata provocarii de a crea aplicatii software desktop, web sau mobile. in acest an, tema concursului este realizarea unei aplicatii care va ajuta la imbunatatirea orasului Cluj-Napoca.

Studentii interesati sa participe la concurs se pot inscrie pana in 25 mai trimitand organizatorilor trei idei de aplicatii, avand la baza tema anuntata, urmand ca una din aceste propuneri de aplicatii sa fie selectata si anuntata de catre organizatori in momentul in care se va da startul competitiei.

Evaluarea aplicatiilor se va realiza de catre un juriu specializat, premierea va avea loc in data de 27 mai, iar fiecare membru al echipei castigatoare va primi un smartphone.

"Participarea Brinel in calitate de Partener al Social Hackathon este inclusa intr-o serie de actiuni pe care le-am dezvoltat pentru tinerii talentati care sunt la inceputul carierei in IT&C. Colaboram cu universitatile clujene si cu organizatiile studentesti, suntem implicati activ in evenimente adresate tinerilor, iar din 2009 desfasuram proiectul Scoala de excelenta TalentIT, prin care oferim studentilor o completare practica a notiunilor invatate in scoala", a declarat Diana Bota, Marketing Communications Specialist in cadrul companiei mai sus amintite.

"Social Hackathon este un eveniment inedit prin care tinerii programatori talentati se pot remarca, realizand aplicatii originale si utile pentru Cluj. Incurajam implicarea studentilor in astfel de proiecte care ii vor ajuta sa se integreze mai bine pe o piata a muncii din ce in ce mai competitiva" a mai adaugat Diana Bota.

Share articol: