Clasamentul a fost realizat de cunoscutul laborator de testare austriac AV-Comparatives.

Romanii de la Bitdefender sunt lideri mondiali in domeniul softurilor antivirus pentru anul 2013. Prestigioasa institutie independenta de analiza AV-Comparatives din Austria le-a acordat distinctia "Produsul anului" pentru softul Total Security 2013, aratand ca Bitdefender are cea mai buna tehnologie de protectie a datelor si de prevenire a infectiilor cu virusi informatici.

Pentru acest premiu, romanii de la Bitdefender au concurat cu toata artileria grea din domeniul securitatii informatice: Kaspersky, F-Secure, AVIRA, ESET, avast!, Panda, Sophos, McAfee, AVG si altele.

’’Bitdefender a devenit liderul industriei datorita unui mix puternic intre detectia bazata pe semnaturi si cea bazata pe comportament. Software-ul Bitdefender este o unealta foarte puternica si asta s-a vazut testare dupa testare. In mod clar Bitdefender merita acest premiu’’, spune Andreas Clementi, CEO al AV-Comparatives.

Bitdefender a obtinut un punctaj maxim in 8 dintre cele 9 runde de testare care au evaluat, printre altele, performanta in eliminarea soft-ului periculos, detectia atacurilor de tip phishing si performanta in conditii similare celor reale.

Viorel Canja, seful laboratoarelor antimalware din Bitdefender, spune ca succesul din ultimii doi ani a aparut datorita experientei echipei, dar si a importantei acordate unui raspuns extrem de rapid la noile amenintari. Ritmul in care sunt dezvoltati noi virusi este din ce in ce mai alert, astfel incat tehnologiile antivirus lente au destul de putin loc pe piata. 

’’Secretul succesului nostru este un raport bun intre procesele automatizate și resursele umane implicate, care ne permite sa raspundem foarte rapid la toate noile amenintari. Un alt element cheie este flexibilitatea tehnologiei pe care o dezvoltam si o îmbunatatim constant de mai bine de 15 ani. Experienta valoroasa acumulata in tot acest timp ne permite sa fim proactivi in procesul de detectie’’, a declarat Viorel Canja.

Bitdefender protejeaza, in fiecare zi,datele digitale ale 400 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume. Recent, compania romaneasca a mai primit doua distinctii importante: “Editor’s Choice” acordat de PC Mag pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013, si “GoldAward” de la TopTenREVIEWS, care a plasat produsul romanesc pe locul intai in urma testelor efectuate pe 25 de produse de securitate. Tehnologiile antivirus Bitdefender s-au clasat pe primul loc si la testele specializate realizate si de organisme independente de profil, printre care AV Test.

Share articol: