Antivirusul romanesc este folosit in toata lumea, iar cei mai mari experti in testarea softurilor de acest tip il recomanda.
Poarta steagul dacic pe post de sigla si se lauda ca vin din Romania. Oamenii de la Bitdefender, creatorii celui mai bun antivirus din lume, sunt un fel de urmasi ai razboinilor daci in lumea virtuala si le imprumuta spiritul de lupta si vigilenta. Steagul dacic de pe sigla Bitdefender protejeaza, acum, peste 400 de milioane de utilizatori de pe intregul mapamond, cu alte cuvinte o populatie de 20 de ori mai mare decat cea a Romaniei.
Specialistii nostri in solutii antivirus sunt acum numarul 1 in lume dupa calitatea softurilor pe care le construiesc, produsele lor fiind considerate mai bune decat cele realizate de Kaspersky, ESET, Symantec sau McAfee. Prestigioasele laboratoare independente de testare AV-Comparatives din Austria si AV-TEST din Germania le-au oferit premiul “Produsul anului” pentru suita de securitate 2013. Un rezultat care se bazeaza pe 20 de ani de munca.
Piatra de temelie a fost pusa la scurt timp dupa Revolutia din 1989, cand Florin Talpes fonda Softwin, impreuna cu sotia, Mariuca. Din cauza ca atacurile informatice la adresa firmei erau tot mai dese, programatorii incep sa dezvolte singuri softuri pentru a se proteja. Florin Talpes ia decizia de a le oferi antivirusul si altor firme din tara, care aveau aceeasi problema. La scurt timp descopera ca softul care lupta impotriva virusilor, AVX, devine cel mai cautat produs al companiei.
Bitdefender apare, oficial, in 2001, iar cuvantul de ordine dupa care programatorii se ghideaza este "inovatie". Antivirusul devine primul din lume care ofera update inteligent, apoi primul care include un firewall. Romanii revolutioneaza industria cu MIDAS (Malware Intrusion Detection Advanced System), apoi cu sistemul de update din ora in ora si cu tehnologia antispam proprietara. Bitdefender isi creioneaza incet dar sigur reputatia printre competitori.
Dar inovatiile merg mai departe. Batalia impotriva virusilor atinge un nou nivel cu B-HAVE sau Heuristic Analyzer in Virtual Environments, cu ajutorul caruia antivirusul face mai mult decat sa reactioneze la noi amenintari cand acestea apar. Bitdefender Active Virus Control impinge si mai sus protectia, deoarece poate detecta si bloca noii virusi in timp real, pe un sistem care functioneaza.
Tehnologia evolueaza, insa, tot mai repede. Apar smartphone-urile, apar pe rand Facebook, Cloud-ul si 4G, iar razboiul cibernetic si spionajul informatic capata proportii. Bitdefender se adapteaza: metodele de detectare a amenintarilor informatice se inmultesc, iar calculatoarele si smartphone-urile raman protejate. Niciun alt antivirus din lume nu reuseste sa obtina punctaje mai mari la testele “Real-World”, care aproximeaza cel mai bine situatiile reale cu care se confrunta utilizatorii.
Cele mai noi produse Bitdefender, Total Security 2013 si Internet Security 2013, certificate Windows 8, ofera acelasi motor de scanare si aceleasi functionalitati de securitate, insa primul dintre ele are in plus cateva module precum backup online, criptare sau sistem antifurt.
Internet Security 2013 de la Bitdefender iti protejeaza conexiunea la Internet, detecteaza site-urile care pot avea continut periculos, te apara impotriva furtului de date, monitorizeaza activitatea online a copiilor, iti permite sa folosesti fara probleme Facebook si Twitter si, prin functia Safepay, iti protejeaza banii atunci cand folosesti Internet bankingul sau faci cumparaturi online.
Afla totul despre Bitdefender Internet Security 2013, aici.