Anumite ocazii impun un dress code elegant. În general, stilul elegant este destul de simplu de abordat, însă piesele vestimentare pe care le alegi au și câteva reguli.

Uneori, din dorința de a merge pe o linie clasică, poți crea un look prea banal. Eleganța unei ținute constă în crearea unui outfit cu accesorii potrivite, texturi și nuanțe plăcute, menite să te scoată din anonimat și să îți ofere un aer sofisticat. Cele mai importante elemente pe care mizează stilul vestimentar sunt: camasile de dama, piesele vestimentare clasice, rochia neagră, blugii simpli, sacourile și fustele creion.

Fusta creion

Fusta creion este o piesă extrem de clasică, dar care nu se demodează niciodată. Aceasta este folosită adesea în ținutele elegante și este asortată cu cămăși clasice. Fusta creion este cea care îți scoate corpul în evidență, făcând talia să pară mai subțire și picioarele mai lungi. De asemenea, poți asorta această fustă cu diverse topuri sau bluze, totul depinde de look-ul pe care vrei să-l creezi.

Sacoul

Această piesă vestimentară nu ar trebui să lipsească din nicio garderobă feminină. Sacourile cu croială clasică din materiale de bună calitate reprezintă o investiție practică și pe termen lung. Foarte versatil, sacoul poate fi asortat de la o pereche de jeanși, până la pantaloni scurți și bineînțeles ținutele clasice office.

Rochia neagră

ʺThe little black dress″ cunoscuta rochie neagră clasică, simplă, esențială și obligatorie în orice garderobă, poate fi una dintre cele mai folositoare piese vestimentare. Fiind ușor de asortat și adaptat, aceasta te va scoate din impas în orice situație te vei afla. Fie ca alegi să o porți la o întâlnire romantică, la o ieșire cu prieteni sau la un eveniment mai elegant, achiziționarea unei rochii negre este o investiție pe care nu vei regreta ca ai făcut-o.

Salopeta – eleganță și rafinament într-o singură piesă vestimentară

Dacă în trecut salopetele erau percepute doar ca și obiecte vestimentare potrivite pentru a deveni uniforme de lucru, acum lucrurile sunt diferite. Designerii și-au îndreptat mai mult atenția către acestea, transformându-le în piese rafinate. Modelele tridimensionale, cu numeroase buzunare, cu sau fără accesorii îndrăznețe, vor face parte din noile colecții de modă pentru femei. În loc de cască vei purta o pălărie elegantă și vei înlocui pantofii cu sandale pe tocuri cui.

Blugi simpli

Blugii simpli nu aveau cum să lipsească din topul pieselor vestimentare elegante. O pereche de blugi clasici albaștri care să-ți vină perfect, adică să nu fie nici prea strâmți, nici prea largi, nici prea lungi, nici prea scurți, reprezintă o piesă de bază pe baza căreia poți să construiești zeci de outfituri.

Share articol: