Compania de IT și-a luat un angajament pe termen lung pentru a încerca să contribuie la o „lume mai bună”. 

Reprezentanții Microsoft susțin că, până în 2030, compania va ajunge să aibă o amprentă de carbon negativă, iar scopul final este acela ca, până în 2050, să contribuie la înlăturarea unei cantități de noxe mai mare decât întregul volum produs vreodată de gigantul IT, încă de la înființarea acestuia. 

„Dacă am învățat ceva în ultimul deceniu, este că tehnologia fără principii de bază poate face mai mult rău decât bine. Trebuie să începem să combatem efectele distrugătoare ale schimbărilor climatice”, a transmis directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella.

Printre strategiile propuse de gigantul IT se numără și aceea de reîmpădurire, dar și producerea energiei utilizând resursele de dioxid carbon existente deja pe Terra.

„Până în 2030, Microsoft va avea o amprentă de carbon negativă, iar până în 2050 vom înlătura din mediul înconjurător toate noxele pe care compania le-a emis, direct sau prin consum de electricitate, încă de la fondarea ei, în 1975”, au arătat reprezentanții Microsoft, citați de The Guardian.

Compania a transmis și că va finanța eforturile prin extinderea taxei interne pe producția de carbon – o taxă pe care o aplică Microsoft diviziilor sale de business pentru a compensa amprenta proprie de carbon. Din 2012, gigantul IT a estimat producerea de noxe pe mai mulți parametri – printre ei, emisiile directe, utilizarea de electricitate și călătorii aeriene – iar acum plănuiește să diversifice și să extindă aceste categorii.

„Efortul implică tehnologii care nici măcar nu există astăzi”, a mai precizat președintele Microsoft, Brad Smith. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, este unul dintre cei mai hotărâți susținători ai reducerii efectelor pe care le au noxele asupra mediului înconjurător. De altfel, planul companiei urmează, într-un fel, pașii făcuți de Gates, chiar și după ce a plecat oficial de la conducerea companiei, iar acum gigantul urmărește dezvoltarea unui fond pentru inovație climatică, pentru care estimează investiții de un miliard de dolari în următorii patru ani, în așa fel încât să accelereze dezvoltarea tehnologiilor care, mai departe, vor permite reducerea semnificativă a emisiilor toxice. 

Share articol: