Noul birou al guvernului american dedicat detectării OZN-urilor a fost deschis de jumătate de an, dar se pare că are deja destul de multă activitate.

În ultimele șase luni, biroul - numit All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO) - a primit „câteva sute" de noi rapoarte referitoare la OZN-uri de la personalul militar american, a declarat directorul biroului, Sean Kirkpatrick, pentru Associated Press, agenție de presă citată de Livescience. Acest lucru se adaugă celor peste 140 de apariții de OZN-uri raportate de militari între 2004 și 2021, care au fost descrise anterior într-un raport mult așteptat de Pentagon care a fost dat publicității în iunie 2021.

Noile rapoarte, care au fost depuse în acest an de personalul din armata, marina și forțele aeriene americane, descriu fenomene anormale neidentificate observate în aer, sub apă și în spațiu. Totuși, niciunul dintre rapoarte, vechi sau noi, nu prezintă vreun indiciu de activitate extraterestră, a precizat Kirkpatrick.

Înființată în iulie 2022, misiunea AARO este aceea de a investiga rapoartele OZN depuse de diferitele ramuri ale armatei americane. Prin definiție, un OZN este „orice lucru din spațiu, din aer, de pe uscat, din mare sau de sub mare care nu poate fi identificat și care ar putea reprezenta o amenințare pentru instalațiile sau operațiunile militare americane", potrivit unei declarații a Departamentului Apărării din SUA.

Afluxul brusc de noi rapoarte poate fi datorat eforturilor recente de informare ale AARO, a declarat Kirkpatrick, adăugând că a dorit să „destigmatizeze" procesul de raportare a observațiilor de acest tip în armată.

Un număr de apariții raportate au fost deja rezolvate, au declarat în noiembrie oficiali anonimi ai Pentagonului pentru New York Times. Multe dintre aparițiile OZN-urilor pot fi probabil atribuite unor drone de supraveghere „relativ obișnuite" de la națiuni precum China și Rusia, au spus oficialii, în timp ce altele pot fi pur și simplu obiecte precum baloane meteorologice.

Kirkpatrick a declarat că AARO lucrează la proceduri pentru a elimina sursele comune de apariții ale obiectelor neidenfiticate. Biroul intenționează să publice în curând un raport cu mai multe detalii despre investigațiile sale din acest an.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: