Corpul ceresc este asemanator cu Terra.

Astronomii au descoperit o planeta surprizator de asemanatoare cu Pamantul, intr-o galaxie apropiata Caii Lactee. Telescopul spatial Spitzer al NASA a fost cel care i-a ajutat pe oamenii de stiinta sa gaseasc acest corp ceresc.

Planeta respectiva a fost numita UCF-1.01, se afla la 33 ani-lumina de noi si are un diametru cat doua treimi din cel al Pamantului. Asadar este posibil sa fie planeta micuta cel mai apropiata de noi.

Descoperirea i-a intrigat pe cercetatori, care pana acum au observat pe cer in special planete gigantice, mai mari chiar si decat Jupiter.

UCF-1.01 este foarte fierbinte, spun oamenii de stiinta. Cercetatorul Kevin Stevenson, de la Universitatea Centrala Florida din Orlando este autorul lucrarii publicate in Astrophysical Journal. 

Cercetatorii spun ca e aproape imposibil ca pe aceasta planeta sa existe viata, pentru ca atmosfera ei cel mai probabil s-a evaporat. 

Studiile arata ca pe respectiva planeta temperatura ajunge la 600 grade Celsius. Ea ar fi mult mai aproape de steaua in jurul careia orbiteaza decat este Mercur de Soare.

Cercetatorii spun ca UCF-1.01 ar putea fi acoperita de magma, scris DailyMail.

Share articol: