Expertii australieni considera ca infertilitatea barbatilor va duce la disparitia acestora, timpul scurs pana la matriarhat fiind "scurt".

Femeile vor castiga o batalie cu barbatii, intr-un final. Problema este ca batalia este si ultima dintre sexe, ultima care face ca razboiul sa fie castigat de sexul frumos care... va ramane si singurul pe Pamant in... cinci milioane de ani.

Cercetarea a fost facuta de australieni luand in calcul faptul ca cromozomul Y, cel masculin, este din ce in ce mai fragil, in timp ce cromozomul X, cel feminin, are mai mult de 1.000 de gene sanatoase. Mai mult, in timp ce femeile au doi cromozomi X, barbatii au un "lenes" cromozom Y.

Speranta consta in faptul ca in cele cinci milioane de ani in care va mai exista cromozomul Y, medicii vor gasi o solutie pentru ca acesta sa nu dispara complet, iar Terra sa devina o planeta a gospodinelor. De asemenea, se crede ca dupa disparitia cromozomului Y va aparea un altul puternit dar la fel de masculin. Exista un precedent, un sobolan japonez a supravietuit dupa ce specia a "pierdut" cromozomul Y.
 

Share articol: