Compania propune panouri speciale, care pot fi integrate in ferestre.

Philips Lumiblade, divizia specializata in iluminare a celor de la Philips, propune folosirea panourilor OLED in locul becurilor clasice. Acestea pot fi modelate in tot felul de forme si chiar integrate in ferestre, scrie incont.ro.

Inovatia tehnologiei OLED se refera la faptul ca aceasta permite iluminarea unei suprafete mai mari, fata de becurile obisnuite ce transmiteau lumina punctual, intensitatea acesteia scazand pe masura ce se indeparta de sursa.

“Sistemele OLED pot permite lucruri care pana acum nu ne erau accesibile. Datorita faptului ca nu se incalzesc, becurile OLED pot fi integrate in mobila sau chiar in ferestre”, spune Dietmar Thomas, specialist in comunicare la Philips Lumiblade.

In plus, sistemele de iluminare OLED au o grosime de numai 1,8 milimetri ceea ce le face usor de modelat in diverse forme.

In urmatorii cinci sau zece ani se vor produce vopsele care vor avea aceasta tehnologie integrata, asa ca un perete cu aspect obisnuit va putea fi luminat cu o singura atingere de buton. Spre deosebire de LED, OLED-urile sunt mai luminoase si mai eficiente”, declara Thomas.

La dezvoltarea noii creatii si-au adus contributia mai multi designeri renumiti in domeniu, precum Tom Dixon sau Jason Bruges. Acestia au dezvoltat sisteme de iluminare plate, oglinzi interactive sau becuri a caror forma si dispunere se schimba, imitand inmugurirea unei mimoze.

Tot ce am creat aici depaseste deja simpla idee de iluminare. Este vorba mai mult de materiale deosebite al caror scop este si acela de a ilumina”, spune Thomas.

In urma cu aproximativ doua luni, Philips a scos pe piata in parteneriat cu cei de la Apple un tip de bec ce poate raspandi orice culoare la orice intensitate si este controlat de la distanta prin iPhone sau iPad.

Share articol: