Tehnologia 5G a devenit un subiect foarte important nu doar pentru producătorii de smartphone-uri, ci și pentru guverne. Dar acum standardul este consacrat și este deja utilizat pe scară largă, accentul se mută pe ceea ce urmează, adică 6G.
Printre upgrade-urile de performanță se numără o viteză maximă de transfer de date de 1 Tbps (adică de 1.000 de ori mai mare decât lățimea de bandă a unui port Ethernet obișnuit) și o latență de sub 100 µ. În comparație cu 5G, standardul 6G își propune să ofere viteze de vârf de 50 de ori mai mari și să reducă latența de 10 ori.
Interesul implementării acestui standard nu este doar al companiilor private, ci și al autorităților. Iar guvernul sud-coreean are un interes cheie în a fi un jucător important în următoarea eră a rețelelor mobile.
„Când vine vorba despre viitoarele motoare de creștere economică, actualul guvern se concentrează pe cipurile fără memorie, pe viitorul automobilelor și pe biotehnologie și sănătate. Noul guvern intenționează să adauge pe lista priorităților și comunicațiile 6G, apărarea și industria aerospațială, centrala nucleară avansată și conținutul digital”, au precizat autoritățile.
Obiectivul este ca prototipurile 6G să fie gata în 2026, astfel încât tehnologia să fie pregătită pentru utilizare comercială la sfârșitul anilor 2020 sau la începutul anilor 2030. Sud-coreenii doresc ca acest lucru să fie realizat cât mai curând posibil.
Până atunci mai este mult de lucru, însă lucrurile par să progreseze rapid. Anul trecut, Samsung a exemplificat o transmisie 6G la 15 m. LG a îmbunătățit acest lucru și a reușit să transmită un semnal la 100m între clădiri. Ambele foloseau conexiuni de peste 100 GHz, semnificativ mai mari decât implementările actuale.
_________________________________________________________________________________________________
Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: