Un studiu inedit demonstrează cât de îndepărtate pot fi amintirile noastre.
Cercetătorii de la Memorial University din Newfoundland au vrut să afle la ce vârstă se formează primele amintiri ale oamenilor.
Astfel, în urma unui studiu elaborat, ei au ajuns la concluzia că amintirile cele mai îndepărtate ale unei persoane pot fi de la vârsta de 2 ani și jumătate.
Ciudat este faptul că, deși amintirea este îndepărtată, persoana respectivă crede că evenimentul povestit este mai recent ca în realitate.
Spre exemplu, cineva spune că își amintește o întâmplare petrecută atunci când avea 3 ani, dar de fapt momentul relatat a avut loc cu un an mai devreme.
Aceste detalii au fost aflate prin compararea amintirilor relatate de voluntari cu evenimentele povestite de părinții lor.
Studiul a fost repetat la intervale de 2 ani și de 8 ani. Pe măsură ce creșteau, copiii credeau că primele lor amintiri erau mai recente ca în realitate.
Prin urmare, studiul demonstrează că oamenii au amintiri mult mai îndepărtate decât își imaginează.
De asemenea, amintirile neplăcute pot fi uitate, prin schimbarea contextului: o melodie care ne amintea de un eveniment trist nu va mai declanșa această amintire dacă începem să o ascultăm alături de prieteni sau în alt cadru plăcut.
Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: