Universitatea de Inteligență Artificială Mohamed bin Zayed (MBZUAI) este prima universitate de inteligență artificială (AI), bazată pe cercetare, și în 2021 a întâmpinat prima sa promoție internațională de studenți. 

Lansată ca o invitație deschisă de la Abu Dhabi către lume pentru a eplora întregul potențial al AI, MBZUAI spune a extins atunci ofertele de admitere la 101 studenți din 31 de țări pentru primul an universitar. Planurile inițiale erau de a accepta 50 de studenți în primul an, dar, datorită numărului impresionant de cereri primite, s-a luat decizia de a extinde ofertele de admitere la mai mulți studenți, a relatat issuu.com. Dintre aceștia, 82 au fost acceptați atunci în programele de masterat ale universității în Computer Vision și în Machine Learning, în timp ce 19 au fost selectați pentru programele de doctorat ale MBZUAI în aceleași domenii.

Studenții admiși au studiat anterior la unele dintre cele mai importante universități din lume, inclusiv la instituții prestigioase precum Universitatea Națională din Singapore, Universitatea din Melbourne, Universitatea din WisconsinMadison, Universitatea Purdue, Universitatea din York, Universitatea din Minnesota, Universitatea Queen's din Belfast, Universitatea de Stat din Arizona și Universitatea Khalifa din Emiratele Arabe Unite.

Situat în Masdar City din Abu Dhabi, campusul Universității de Inteligență Artificială Mohamed bin Zayed dispune de săli de clasă și laboratoare de cercetare futuriste, un centru de cunoștințe specializat în inteligență artificială și facilități de recreere. Inaugurată în octombrie 2019, universitatea își propune să susțină studenții, întreprinderile și guvernele să contribuie la evoluția inteligenței artificiale, ca o forță globală pentru un progres pozitiv.
 

Share articol: