O noua expozitie deschisa la National Museum of Scotland are in centrul atentiei rasina copacilor care, prin folisizare, incapsuleaza dovezi din vremuri imemoriale.

Folosit ca punct de plecare pentru celebrul roman "Jurassic Park" (transformat ulterior in blockbuster hollywoodian) chihlimbarul suscita un interes foarte mare datorita capacitatii sale de a pastra aproape intacte dovezi din urma cu mai multe milioane de ani. Rasina fosilizata a conservat insecte cercetate de-a lungul vremii de oamenii de stiinta.

Tocmai de aceea un muzeu din Edinburgh a deschis o expozitie speciala in care chihlimbarul este pus in centrul atentiei drept cea mai naturala capsula a timpului. Printre exponate se afla si celebrul baston al carui maner este un "ou" din chihlimbar, "ou" in care se afla insecta de la al carei ADN au fost "readusi la viata" dinozaurii din trilogia cinematografica "Jurassic Park".

Expozitia de la National Museum of Scotland aduna la un loc exponate din intreaga lume, din Borneo pana in tarile baltice, din Scotia pana in Sicilia. Unele bucati de chihlimbar din cadrul expozitiei Amazing Amber au varste cuprinse intre 15 si 20 de milioane de ani.
 

Share articol: