Conform unui studiu al guvernului american, folosirea combustibilului din porumb ar mari emisia de gaze de sera cu 7%.

Bicombustibilul produs din resturile ramase dupa recoltarea porumbului este mult mai dautor decat benzina, arata un nou studiu finantat cu 500.000 de dolari de catre guvernul american. Rezultatele, imediat amendate de producatorii de combustibil bio si guvernul american, sunt destul de ingrijoratoare pe termen scurt.

Astfel, arderea combustibilului din porumb ar mari emisia de gaze de sera cu 7% pe termen scurt. Pe de alta parte, se arata ca biocombustibilul este bun pe termen lung, folosirea lui fiind benefica si pentru producerea de energie electrica. Se mai arata ca emisia de gaze de sera prin arderea biocombustibililor poate fi contracarata prin plantarea de ale culturi, culturi care sa balanseze aceste emisii.

The Environmental Protection Agency din Statele Unite arata ca stover, combustibilul produs din porumb, va fi in standardele stabilite de legea energiei in foarte scurt timp. Aceasta lege "spune' clar ca emisiile de carbon ale biocombustibilului trebuie sa fie cu 60% mai mici decat ale combustibilului "clasic".
 

Share articol: