Telescopul Hubble a fotografiat "cometa secolului", corpul ceresc despre astronomii cred ca va uimi lumea in acest an.
Corpul ceresc ca va ajunge sa straluceasca precum planeta Venus sau Luna plina in luna noiembrie a acestui an a fost fotografiata cu ajutorul telescopul Hubble, instantaneele fiind cu adevarat uimitoare. Stralucirea lui ISON se datoareaza apropierii de centrul sistemului solar, Soarele topindu-i gheata de la suprafata in gaze si praf.
Cometa se afla pentru prima oara in sistemul nostru solar, astronomii asteptand cu nerabdare sa o studieze "de aproape". ISON va ajunge pe 28 noiembrie la doar 1.125.000 de kilometri de Soare, prilej cu care oamenii de stiinta vor putea sa masoare cantitatile de gheata, monoxid de carbon inghetat si dioxid de carbon.
"Capul" cometei ISON are o suprafata de 5.000 de kilometri (adica, un pic mai mare decat Australia), in timp coada are o lungime de 91.000 de kilometri. Cea mai cunoscuta cometa care a ajuns in preajma planetei noastre este celebra Halley (care se "intoarce" la fiecare 75-76 de ani), cea mai recenta "vizita" (1986) fiind cea mai putin spectaculoasa din ultimii 2.000 de ani.