Conform estimărilor actuale ale NASA, ar fi nevoie de aproximativ doi sau trei ani pentru a ajunge pe Marte, și asta într-o zi bună, când orbita sa se apropie cel mai mult de Pământ. Iar odată ajuns acolo, nu este chiar un Eden departe de casă. Mai degrabă, este un deșert marțian arid, cu temperaturi care ating în mod regulat -62 grade Celsius. 

Planeta Marte nu este locuibilă fără costume spațiale și în afara unui mediu complet închis, deoarece aerul de pe Marte este format în proporție de 95% din dioxid de carbon. De asemenea, pe suprafață nu se găsește apă lichidă.

Valentina Sumini, arhitect spațial la MIT Media Lab's Space Exploration Initiative, spune că există provocări majore în acest moment care ar împiedica în mare măsură turiștii să viziteze Marte, în principal din cauza radiațiilor.

Potrivit NASA, „câmpul magnetic și atmosfera planetei noastre ne protejează de radiațiile cosmice dure, dar fără acestea, ești mai expus", poți avea organismul afectat și pot provoca tot felul de boli degenerative. Ar trebui să găsim o soluție pentru acest lucru înainte de a face călătoria.

La fel ca în cazul unei călătorii în Antarctica, o călătorie pe Marte nu ar fi doar despre lux, ci ar fi o experiență de învățare și supraviețuire.

Cea mai mare parte a timpului petrecut ca turist pe Marte va fi petrecut în interior, în ceea ce Sumini numește „un amestec de realitate augmentată și virtuală". De asemenea, ar trebui să te menții în formă și să te antrenezi, făcând exerciții pentru a te apăra de efectele gravitației reduse de pe Marte și de microgravitația din timpul călătoriei de deplasare spre planetă.

Potrivit NASA, fără gravitație, oasele pierd minerale, scăzând aproximativ 1% din densitatea osoasă pe lună. Și ar trebui să stai cel puțin doi ani pentru a ajunge pe orbita cea mai scurtă a lui Marte de pe Pământ.

A fi turist pe Marte implică găsirea unor modalități de a face față tuturor elementelor care fac din această planetă un loc inospitalier. Dar oamenii sunt ființe emoționale, iar supraviețuirea ar însemna mult mai mult decât a rămâne în viață. Sumini susține că obiectivul nostru cel mai urgent ar putea fi găsirea unei modalități de a prospera din punct de vedere psihologic pe Planeta Roșie.

__________________________________________________________________________________________________


 

Share articol: