Gustul berii - fara nicio legatura cu alcoolul - este semnalul care declaseaza productia de dopamina. Consumatorii cu probleme de alcoolism in familie au un grad ridicat de dopamina in organism.
Un nou studiu realizat pe consumatorii de bere si pe reactiile pe care aceasta le declaseaza a ajuns la concluzia ca bautura aurie face in asa fel incat sa se produca o reactie chimica in creier. Realizat de University of Indiana, studiu arata ca gustul berii, fara a avea legatura cu continutul de alcool din aceasta, face ca productia de dopamina in creier sa fie mult mai mare.
Pentru aceasta cercetare, oamenii universitatii americane au scanat creierele a 49 de barbati dupa ce au baut bere, bere consumata dupa Gatorade, o binecunoscuta bautura pentru sportivi. Rezultatele au aratat ca bautura din orz si hamei a produs mai multa dopamina decat bautura care ar fi trebuit s-o faca teoretic.
Studiul condus de doctorul Brandon Oberlin a mai scos la iveala faptul ca nivelul de dopamina este mai mare in randul celor care au avut cazuri de alcoolism in familie. Cu toate cele demonstate in cercetarea oamenilor de stiinta din Indiana, inca nu s-a descoperit procesul biologic care contribuie la abuzul de bauturi alcoolice.