Anumite mamifere ating maturitatea sexuala in doar un an, ba, chiar mai putin, ceea ce inseamna un consum mai mare de energie si o imbatranire rapida.
Cercetatorii par sa fi rezolvat misterul longevitatii oamenilor. Se pare ca acesta se bazeaza pe faptul ca cea mai evoluata fiinta de pe Terra arde caloriile mult mai greu decat alte mamifere, viteza fiind comparabila cu cea pe care o au elefantii.
Animalele aflate in captivitate traiesc mai malt decat suratele lor aflate in libertate, tocmai prin acest fapt sustinandu-si teoria oamenii de stiinta. Pentru a se ajunge la aceste rezultate, grupul de studiu a lui Herman Pontzer de la Hunter College din New York a studiat mai multe mamifere, printre acestea aflandu-se 17 specii de primate, animalele cele mai apropiate de oameni.
Totul se raporteaza, spun oamenii de stiinta, la viteza cu care un mamifer ajunge la maturitate dar, mai ales, la maturitatea sexuala. Metabolismul joaca un rol foarte important, acesta fiind diferit de la specie la specie, cu cat gabaritul este mai mare, fapt care nu se aplica oamenilor, mamifere care traiesc mai mult decat elefantii, de altfel.
Cat traiesc mamiferele?
- Soarecele 4
- Sobolanul 7
- Pisica 14
- Cainele 16
- Ursul polar 18
- Calul 28
- Elefantul 70
- Omul 82