Oamenii de stiinta vor sa analizeze din nou rezultatele, ca sa fie siguri.

Oamenii de stiinta de la NASA ar fi facut o descoperire epocala. "Aceste date vor intra in cartile de istorie. Arata extraordinar de bine", a declarat  pentru WISO.org John Grotzinger, principalul om de stiinta implicat in misiunea roverului Curiosity.

Grotzinger spune ca el si colegii lui trebuie sa verifice din nou datele, si abia apoi pot veni cu un anunt oficial. El a dat, insa, un indiciu. A spus ca descoperirea a fost facuta de SAM, o componenta a robotul Curiosity insarcinata cu studierea solului si aerului de pe Marte. Cercetatorul a fost foarte entuzismat in timpul interviului pe care l-a acordat. 

Grotzinger lucreaza la NASA, la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, locul in care ajung prima data informatiile trimise de roverul Curiosity. 

Au mai ramas 3 zile: reduceri Black Friday

Componenta SAM este un fel de laborator de chimie in miniatura, care analizeaza rocile martiene, solul si chiar aerul, apoi spune care este compozitia lor chimica.

Cercetatorul sustine ca vor mai trece cateva saptamani pana cand vom afla exact despre ce descoperire este vorba. Amatorii de SF deja speculeaza  fie ca pe Marte ar fi existat, la un moment dat viata, fie ca planeta este chiar si acum casa cel putin unor organisme celulare.

Share articol: