Delta Nilului continuă să dezvăluie egiptologilor din misterele trecutului său.
Ministerul Egiptean al Antichităților anunță o descoperire importantă făcută în Delta Nilului. O echipă de arheologi francezi și egipteni a găsit aici ruinele unui sat, care are o vechime de peste 7.000 de ani.
Prin urmare, localitatea a fost construită cu mult timp înaintea piramidelor și chiar înainte ca vechiul Egipt să fie condus de faraoni.
Conform documentelor istorice, Egiptul a fost unificat sub conducerea unui faraon în urmă cu 5.200 de ani și tot atunci a început să fie folosită scrierea cu hieroglife.
Satul descoperit de egiptologi se află în Tell el-Samara, la 140 km nord de Cairo. Aici, arheologii au găsit ruinele unor silozuri și ale mai multor clădiri. De asemenea, au fost descoperite oase de animale și resturi de plante.
Descoperirea va oferi istoricilor informații importante despre modul în care a început să fie practicată agricultura în Egiptul antic.
Localitatea a fost ocupată foarte mult timp, probabil câteva mii de ani, cred egiptologii, care au găsit și multe unelte și bucăți de ceramică.
Nimeni nu știe însă de ce a fost părăsit acest sat, care a fost abandonat probabil în urmă cu aproximativ 5.000 de ani.