Haite de câini mici, „strămoșii” câinilor teckel de azi, s-ar fi luptat cu animale mai mari, cum ar fi urșii, în Colosseumul din Roma antică, au declarat arheologii.

Aceștia au declarat că au găsit pentru prima dată rămășițele unor câini mici, asemănători cu câinii teckel, în timp ce săpau canalele de scurgere ale emblematicului amfiteatru vechi de 2.000 de ani, potrivit The Telegraph.

„Aveau o înălțime mai mică de 30 de centimetri. Credem că este posibil ca acestea să fi fost folosite pentru a face trucuri acrobatice, așa cum ați putea vedea astăzi la circ. Sau se poate ca ei să fi fost folosiți ca parte a unor vânători înscenate sau chiar aruncați în luptă împotriva urșilor și a altor animale de acest fel. Nu știm cu siguranță", a declarat Alfonsina Russo, directorul Colosseumului, pentru The Telegraph.

Arheologii de la Colosseum au găsit, de asemenea, oase de câini mari, leoparzi, lei, urși și struți în canalele antice. Descoperirile au fost făcute în timpul unui studiu care a durat un an, perioadă în care arheologii au cercetat 70 de metri de canale de scurgere și de canalizare de sub Colosseum, care putea găzdui până la 50.000 de spectatori.

De asemenea, au descoperit peste 50 de monede de bronz din perioada romană târzie și o monedă de argint pentru a comemora domnia împăratului Marcus Aurelius din jurul anilor 170-171 d.Hr., care a fost popularizat de filmul Gladiatorul.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro 

Share articol: