Creatura minuscula fusese congelat timp de 30 de ani.
Multi oameni s-au intrebat de-a lungul timpului daca solutia pentru nemurire ar putea fi congelarea, daca inghetarea corpului aflat pe moarte ar putea insemna reanimarea lui in viitor.
Cercetatorii japonezi au facut un pas mare inainte pentru a raspunde la aceasta intrebare. Asa cum scriu cei de la Wall Street Journal, cercetatori de la Institutul National de Cercetare Polara din Japonia au readus la viata doua tardigrade dupa 30 de ani in care au fost congelate.
Tardigradele, cunoscute si ca ursi de mare, sunt niste organisme marine de dimensiuni mici. Au corpul segmentat, opt picioare, si pot ajunge la o lungime de un milimetru.
Cercetatorii au colectat prima data tardigradele in 1983 in Antartica. Le-au tinut la -20 de grade C si le-au dezghetat in 2014.
Dupa ce au fost dezghetate, una dintre tardigrade a avut nevoie de 29 de zile pentru a reveni la o conditie normala. Cealalta a murit dupa 20 de zile.
Tardigradele sunt recunoscute pentru faptul ca pot rezista in conditii extreme, in adancul marilor. Ele ar putea supravietui cateva zile chiar si in Spatiu! Cand ingheata, creatura intra intr-un stadiu numit criptobioza - metabolismul se opreste si nu arata semne vizibile de viata.
Cercetatorii admit ca nu stiu exact cum aceste organisme pot supravietui atat de mult in astfel de conditii. Elucidarea acestui mister ar putea fi urmatorul pas important.