Un proiect inediat al Comisiei pentru Prevenirea Accidentelor Rutiere din Victoria, Australia, a realizat un proiect controversat: o sculptura a omului care ar putea supravietui oricarui accident.

Sculptura a fost realizata de artista Patricia Piccinini, care a colaborat cu Christian Kenfield, medic traumatolog la spitalul din Melbourne si David Logan, investigator in cazul accidentelor rutiere. Scopul proiectului este sa arate oamenilor cat de fragil este de fapt corpul uman in cazul accidentelor.

Artista si colaboratorii ei l-au creat pe Graham. La conceperea lui, au luat in calcul posibila evolutie naturala a speciei noastre, in cazul in care ar trebuie sa se adapteze la accidentele rutiere.

Ca sa poata supravietui oricarui tip de accident rutier, un om ar trebui sa arate foarte diferit, chiar grotesc. Nu-i de mirare ca atunci cand poza a fost facuta publica, multi au declarat ca Graham arata ca un monstru, nu ca un om, scrie Smithsonianmag.com.

Avem in fata noastra un personaj care pare desprins din filmele de groaza: are capul foarte plat si lat, nu are deloc gat, pentru ca aceasta zona este cea mai vulnerabila, iar capul este legat direct de trunchi si aparat de multe pliuri de grasime.

Graham are intre coaste pungi de aer care actioneaza ca un airbag natural si care ii protejeaza organele interne. De asemenea, genunchii lui se pot indoi in orice pozitie, ca sa nu se rupa.

Omuletul Graham va fi expus timp de cateva saptamani la Biblioteca de Stat din Victoria, iar apoi va porni intr-un turneu menit sa atentioneze oamenii asupra importantei unui trafic disciplinat.

Il puteti vedea pe Graham, in detaliu, daca doriti, pe un site dedicat acestui proiect: meetgraham.com.au.

Share articol: