Pe 8 aprilie 2024, peste 31 de milioane de oameni vor fi martorii unei eclipse totale de Soare, iar aproximativ o treime dintre ei locuiesc în doar 10 orașe.

Chiar dacă se va produce doar pe o traiectorie de 185 de kilometri lățime și 16.000 de km lungime și va putea fi urmărită doar din America de Nord, eclipsa totală de soare din 8 aprilie 2024 va fi una dintre cele mai vizibile eclipse din ultimele decenii din zonele urbane.

„Eclipsa totală de soare de pe 8 aprilie va învălui multe milioane de oameni", a declarat Michael Zeiler, observator al eclipsei la GreatAmericanEclipse.com, într-un e-mail pentru Space.com. „31 de milioane de oameni locuiesc deja în perimetrul în care aceasta își va avea traiectoria în SUA, iar dacă adăugăm milioanele de mexicani și canadieni vizați, plus vizitatorii care vin să vadă fenomenul, între 40 și 50 de milioane de oameni vor fi martori ai eclipsei totale de soare."

De la Mazatlán și Torreón în Mexic, trecând prin marile orașe din Texas, Indianapolis și Montreal în Canada, milioane de orășeni din America de Nord vor fi martori ai eclipsei. Aproximativ 10 milioane vor fi în doar 10 orașe, fiecare cu o populație de peste 500.000 de locuitori.

Iată care sunt cele mai importante 10 orașe din care va fi vizibilă eclipsa totală de soare: Montreal, Quebec, San Antonio - Texas, zona metropolitană Dallas - Fort Worth, Austin - Texas, Indianapolis - Indiana, Victoria de Durango - Durango, Hamilton - Ontario, Torreón - Coahuila, Mazatlan - Sinaloa.

Share articol: