Studenții de la facultate ar putea în curând să asiste la prelegeri ținute de savanți demult dispăruți, precum Albert Einstein și Stephen Hawking, datorită tehnologiei revoluționare a hologramelor. 

Universitatea Loughborough din Marea Britanie intenționează să proiecteze oameni de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts [MIT].

Tehnologia va face parte în mod oficial din programul de studii al universității în 2025, după un an dedicat rezolvării eventualelor probleme care pot apărea pe parcurs.

Compania Proto, cu sediul în Los Angeles, produce unitățile holografice pe bază de cutii, pe care le vinde unor companii importante, precum IBM, care le folosesc în cadrul reuniunilor corporative pentru a reduce nevoia de deplasare între echipele din diverse orașe.

De asemenea, Proto colaborează cu retailerul de modă H&M din Suedia pentru a realiza display-uri interactive pentru produse, potrivit The Guardian.

Fondatorul Proto, David Nussbaum, a declarat că a lansat compania în urmă cu patru ani, după ce a lucrat la holograme ale unor celebrități. Acum, el are în vedere readucerea la viață a unora dintre cele mai strălucite minți ale istoriei cu ajutorul inteligenței artificiale.

„Proto are tehnologia necesară pentru a proiecta o imagine a lui Stephen Hawking sau a oricui altcuiva și a face să pară că acesta este cu adevărat acolo", a declarat pentru The Guardian fondatorul companiei. „Îl putem conecta la cărți, prelegeri, social media, putem avea orice interacțiune cu el. Un Stephen Hawking AI ar arăta ca el, ar suna exact ca el și ar interacționa cu noi de parcă ar fi el”. Nussbaum speră să poată face această tehnologie mai accesibilă publicului: „Nu ar trebui să fii un milionar excentric sau o celebritate pentru a avea o hologramă."

În următoarele 18 luni, el a spus că speră să lanseze unități mici, la un preț de aproximativ 1.000 de dolari fiecare, care să emită imagini holografice mai mici.
 

Share articol: