În februarie 2018, Elon Musk a trimis în spațiu modelul Tesla Roadster, în valoare de 100.000 de dolari. Mașina a fost propulsată pe orbită cu ajutorul rachetei SpaceX Falcon Heavy.
De-a lungul timpului, omenirea a trimis în spațiu tot felul de ciudățenii: o chitară, roboți cu inteligență artificială, chiar și un disc de aur, însă nimic nu se compară cu pasul ambițios făcut de Elon Musk în 2018. Omul de afaceri a trimis atunci în spațiu o mașină concepută chiar de Tesla, în valoare de 100.000 de dolari.
Astfel, de la lansare și până acum, putem spune că vehiculul a călătorit mai departe decât orice altă mașină din istorie. De fapt, a fost calculată și o distanță aproximativă și ea este egală cu parcurgerea de 22 de ori a tuturor șoselelor din lume. Întrebarea care se pune acum e: unde se află, mai exact, mașina?
Acum, Tesla Roadster călătorește prin spațiu cu o viteză de mii de kilometri pe oră, iar partea cea mai interesantă este că nici măcar nu are nevoie de combustibil. Atunci când racheta SpaceX Falcon Heavy a fost lansată, pe 6 februarie 2018, aceasta a împins mașina în spațiul cosmic cu atâta putere, încât puterea propulsiei poate să o alimenteze chiar și acum, la un an distanță. În noiembrie, unda de energie a dus-o până pe Marte, iar acesta e doar începutul.
Acum, vehiculul încă se deplasează prin sistemul nostru solar, urmărind o traiectorie eliptică ce îl face să graviteze în jurul Soarelui și se îndreaptă spre Venus și Mercur. Mașina parcurge un ciclu complet în 557 de zile și ar fi trebuit să încheie deja prima sa orbită. Iar dacă nimic nu se întâmplă, cercetătorii estimează că mașina va orbita în jurul Soarelui pentru câteva milioane de ani.
În acest moment, capsula care transportă mașina nu poate fi văzută de astronomi, dar cercetătorii au calculat că, în 2091, Tesla Roadster va trece suficient de aproape de Pământ încât să poată fi observată cu ajutorul unui telescop performant.