Homo Sapiens n-ar fi fost specia dominanta a planetei daca nu s-ar fi inmultit si cu "alte grupuri de oameni aflate in tranzitie pe acele teritorii".

Si relatiile sexuale "accidentale" au stat la baza evolutiei omului pe scara istoriei. Conform cercetatorilor, inmultirea inter-rasiala ne-a ajutat sa ajungem la stadiul la care suntem astazi. Se stie ca primii oameni au plecat din Africa si au ajuns in "Lumea Veche" inlocuindu-i pe cei care "stapaneau" acele teritorii.

Una dintre cele mai noi cercetari i-a uimit pe oamenii de stiinta care incercau sa identifice "familia" de origine a unui decedat in Carolina de Sud. Nu mica le-a fost mirarea cercetatorilor cand au descoperit ca cromozomul Y "trimite" la o perioada din urma cu 338.000 de ani, perioada in care omul modern se afla in plina evolutie.

Homo Sapiens, primate din familia Hominidae, au inceput sa se dezvolte in urma cu 200.000 de ani, tocmai de aceea descoperirea este uimitoare. Se crede ca specia de primate a inceput sa se comporte "omeneste" in urma cu 50.000 de ani.

Share articol: