Figure AI, companie de tip start-up susținută și de dezvoltatorul ChatGPT, OpenAI, și de Microsoft, a strâns recent aproximativ 675 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare care are o evaluare de aproximativ 2 miliarde de dolari. 

Fondatorul Amazon.com Jeff Bezos, Nvidia și alte nume mari din tehnologie investesc în startup-ul Figure AI care dezvoltă roboți umanoizi, a relatat Bloomberg News, citând surse apropiate companiei.

Bezos ar fi fost de acord să investească 100 de milioane de dolari prin firma sa Explore Investments LLC, iar Microsoft investește 95 de milioane de dolari, în timp ce Nvidia și un fond afiliat Amazon oferă fiecare câte 50 de milioane de dolari, se mai arată în raportul citat de Bloomberg.

Investițiile în startup-uri cu inteligență artificială au devenit din ce în ce mai populare după lansarea chatbot-ului viral ChatGPT al OpenAI în noiembrie 2022, deoarece investitorii simt o oportunitate și îți doresc să investească în aceste startup-uri, cu gândul că și-ar putea depăși rivalii. OpenAI, care a luat în calcul la un moment dat chiar să achiziționeze Figure, investește 5 milioane de dolari, mai arată publicația citată.

Anul trecut, compania Figure cu sediul în Sunnyvale, California, care dezvoltă roboți umanoizi de uz general ce ar putea funcționa în diferite medii și ar putea gestiona o varietate de sarcini, a strâns 70 de milioane de dolari de la investitori.


 

Share articol: