În general, atunci când se caută forme de viață extratereste, cercetătorii se concentrează asupra exoplanetelor.
Totuși, o nouă teorie lansată de oamenii de știință sugerează că forme de viață neobișnuite ar putea evolua chiar în interiorul stelelor, forme extreme de „viață nucleară”, scrie Science Alert.
Acestea poartă numele de creaturi extremofile. Denumirea lor vine de la faptul că se dezvoltă în medii extreme, asemenea bateriilor care trăiesc în medii fierbinți, reci, acide și chiar radioactive ale Universului.
Așa cum pe Pământ se dezvoltă astfel de creaturi extremofile, ele apar și în interiorul stelelor, după cum o arată cercetările realizate de fizicienii Luis Anchordoqui și Eugene Chudnovsky de la Universitatea din New York care propun existența așa-numitelor „forme de viață nucleară”. Acestea din urmă au puterea de a supraviețui suficient de ult în interiorul nuclear fierbinte al unei stele pentru a se „reproduce”.
În timpul acestui proces, „formele de viață nucleare” captează și energia stelei, astfel că cei doi experți sunt de părere că reproducerea lor cauzează și scăderea luminozității stelei. Așadar, existența acestor creaturi extremofile ar putea descifra și misterul faptului că unele stele își pierd în mod haotic luminozitatea.