Oamenii de știință au inventat un instrument care poate menține creierul în viață și funcțional, independent de restul corpului.

Cercetătorii de la UT Southwestern Medical Center din SUA au fost în măsură să izoleze mișcarea sângelui în mintea unui porc anesteziat cu ketamină, în timp ce un algoritm computerizat a menținut fluxul sanguin obligatoriu, cantitatea, temperatura și vitaminele de care are nevoie organul. Neurologii au constatat că exercițiul mental a prezentat modificări minime într-un interval de cinci ore, indiferent dacă nu a primit niciun impuls organic din restul corpului.

Succesul experimentului poate avea ca rezultat noi metode de a cerceta mintea umană, dar și potențialul de a efectua transplanturi de creier, mai devreme sau mai târziu.

„Această metodă nouă permite cercetări care se concentrează pe creier independent de corp, permițându-ne să răspundem la întrebări fiziologice într-un mod în care nu a mai fost posibil până acum”, a declarat Juan Pascual, profesor de neurologie, pediatrie și fiziologie la Centrul Eugene McDermott pentru Creșterea și dezvoltarea umană la UT Southwestern, citat de newsncr.

Primul sistem de acest fel, cunoscut sub numele de management circulator pulsatil extracorporal (EPCC), a fost deja folosit pentru a înțelege mai bine rezultatele hipoglicemiei asupra minții, fără a fi nevoie de analiza elementelor exterioare.

Share articol: