Noi cercetari arata ca toate galaxiile au luat fiinta avand o gaura in centrul lor, vechile galaxii ciocnindu-se si contopindu-se la fel precum si gaurile lor negre care ajung, astfel, la dimensiuni de mai multe milioane de ori mai mari decat Soarele.
Oamenii de stiinta de la University of California au facut mai multe simulari pe computer pentru a gasi raspunsul la intrebarea: "Cum s-au format galaxiile?", raspunsul fiind unul pe masura cercetarii. Astfel, fiecare galaxie a avut, inca de la formare, o "samanta" de gaura neagra in centru, aceasta dezvoltandu-se pe masura dezvoltarii galaxiei.
Cand aceste proto-galaxii au ajuns sa se ciocneasca una de cealalta, intr-un final contopindu-se, gaurile negre au capatat si ele volum ajungand chiar la dimensiuni uriase, de milioane de ori mai mari decat Soarele galaxiei noastre. Simularile californienilor au dus la concluzia ca in jurul galaxiei in care se afla Terra se gasesc intre 70 si 2.000 de gauri negre.
O gaura neagra este o zona in care gravitatia absoarbe lumina fara a o reflecta intr-un anume fel. Invizibila pentru toate modalitatile de observare, gaurile negre nu interactioneaza cu nimic din ceea ce este in jurul lor.