Gigantul american se apropie de indeplinirea unuia dintre planurile pentru viitorul apropiat, vanzarea de automobile "driverless".

Google a facut recent cateva teste cu mai multe masini Lexus, model SUV, in zona Mountain View, California, zona unde compania are birourile centrale, in scopul de a perfectiona nouile softuri pentru automobilele fara sofer. Imbunatatirile
aduse de firma americana sunt in domeniul abilitatii de a "citi" semnele de circulatie si in cel al hartilor, mult mai detaliate acum.

Tstele efectuate de Google au avut loc cu sofer pentru ca in cazul unor probleme acesta sa actioneze imediat, dar si cu un inginer de sistem al companiei pentru a observa cum se "descurca" softul de la bord. Seful de proiect al automobilului fara sofer este Sebastian Thrun, fost director la Stanford Artificial Intelligence Laboratory si co-inventator al Google Street View.

Masinile Google au reusit sa ruleze mai bine de 1.000.000 de kilometri, rezultatele fiind multumitoare pentru compania americana. Noua tehonologie ar putea deveni publica in 2017.

Iata o prezentare a noii tehnologii Google:

 

Share articol: