Mai multe imagini din satelit arata locul unde s-ar putea afla resturi ale avionului.

Doua agentii guvernamentale din Australia au publicat imagini realizate din satelit, care ar putea oferi indicii privind locul prabusirii avionului disparut in anul 2014.

In fotografii putem vedea 12 obiecte care plutesc pe apa, despre care specialistii spun ca "sunt facute de mana omului". Astfel, expertii au acum noi coordonate pentru posibilul loc al prabusii avionului.

Este vorba de o zona care se intinde pe 5.000 km patrati, in nordul regiunii unde au avut loc anterior operatiuni de cautare.

Imaginile au fost realizate de un satelit militar francez, dar pana acum nu fusesera publicate, scrie The Guardian.

Modul in care sunt dispuse aceste resturi in apele oceanului, formand o zona destul de compacta, sugereaza ca acolo ar putea fi locul impactului.

Aceasta regiune din Oceanul Indian nu a fost pana acum cerectata, efortul echipelor de cautare concentrandu-se in alta zona, mai la sud.

Din pacate, specialistii nu pot fi siguri ca obiectele din imagine sunt resturi ale avionului disparut. Rezolutia fotografiilor este destul de slaba.

Cert este ca noua descoperire va duce la o noua presiune asupra autoritatilor, care vor fi rugate sa reia cautarile avionului disparut in martie 2014, cu 239 de persoane la bord.

Cautarile au fost oprite pe termen nelimitat in luna ianuarie a acestui an. Disparitia zborului Malaysia Airlines 370 ramane deocamdata unul dintre marile mistere ale aviatiei.
 

Share articol: