Un studiu recent, bazat pe date meteo, arata zonele de langa Ecuator nu si-au schimbat prea mult temperatura, emisfera nordica fiind cea care s-a incalzit cel mai tare in ultima suta de ani.
Exista foarte multi sceptici care considera incalzirea globala o alarma falsa, sceptici care acum pot iesi din nou in fata avand in vedere ca un studiu recent arata ca existe zone ale Pamantului in care temperatura CHIAR a scazut in ultima suta de ani. Conform datelor, emisfera nordica, si cea mai industrializata, s-a incalzit cel mai mult, in timp ce in sud exista zone in care temperatura a scazut simtitor.
Astfel, Patagonia, Argentina, are temperaturi multmai mici decat cele de la inceputul secolului XX, in timp ce zonele din vecinatatea Ecuatorului au arata o constanta a gradelor inregistrate de termometre. Zhaohua Wu, profesor asistent la catedra de meteorologie a Florida State University, arata in acest studiu ca "incalzirea globala" nu are loc asa cum s-a crezut pana acum", luand in calcul si absorbtia caldurii de catre apele Oceanului Pacific.
Ban Ki-moon, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, a mai facut un apel la factorii decidenti pentru accelerarea masurilor de a se contracara incalzirea globala. La o intalnire pe teme climaterice, intalnire care a avut loc la Abu Dhabi, sud-coreeanul a aratat ca trebuie facut tot ce se poate face pentru ca emisiile de gaze de sera sa scada pana in 2020 pentru ca temperatura medie globala sa nu creasca cu acceasi viteza ca pana acum (0,8 grade Celsius din secolul XIX pana in prezent).