Compania britanicului Richard Branson sustine ca SS2 - vehiculul pregatit pentru zborurile spatiale private - pot deservi si zboruri intercontinentale.

Nu doar zborurile in spatiu prezinta interes pentru compania celebrului Branson, britanicul doreste si realizarea unei linii intercontinentale intre capitala Regatului Unit si orasul australian Sydney. Daca se va reusi acest lucru, distanta dintre cele doua orase va fi parcursa in doua ore.

Cu SS2, aeronava Virgin Galactic, calatoria ar avea loc in mare parte in spatiul extra-atmosferic ceea ce ar conferi viteze foarte mari de deplasare. In aceste conditii, vehiculul ar putea atinge chiar si viteza de 4.200 de mile pe ora.

Nu doar Richard Branson doreste scurtarea timpului de zbor dintre doua puncte foarte indepartate de pe glob, Michiel Mol, coproprietarul indian al companiei Force India, lucreaza cu olandezii de la KLM pentru a produce un vehicul asemanator cu SS2. Un bilet ar putea ajunge la pretul de 60.000 de lire sterline si ar fi posibil in cel putin 15 ani.

Share articol: