Google a aplicat pentru un patent care sugereaza ca dezvolta o tehnologie anti-cancer.
The Telegraph / Google a aplicat pentru un patent la World Intellectual Property Organization (WIPO) pentru o device similar cu o bratara care ar putea sa distruga celulele canceroase din sange. Aplicatia, care are numele "Nanoparticle Phoresis", descrie ca device-ul care poate fi purtat "poate automat sa modifice sau sa distruga una sau mai multe tinte din sange care au un efect advers asupra sanatatii".
Aceste tinte includ enzime, hormoni, proteine, celule si alte molecule care, atunci cand sunt prezente in sange, pot afecta conditia medicala sau sanatatea persoanei care trebuie sa poarte device-ul. Acesta poate modifica sau distruge celulele transmitand energie in vasele de sange. Energia transmisa poate fi un puls de frecventa radio, un camp magnetic temporal, un puls acustic, infrarosu sau un semnal de lumina vizibil. Aceasta energei aduce o schimbare fizica sau chimica a tintelor, obiectivul fiind de a reduce sau elimina efectele adverse asupra sanatatii.
Google a oferit ca exemplu faptul ca anumite proteine au fost implicate partial in a cauza Parkinson. Device-ul ce poate fi purtat ar putea fi folosit pentru a distruge aceste proteine, incetinind astfel dezvoltarea bolii.
"Ca exemplu suplimentar, tinta ar putea fi celulele canceroase; tintind selectiv si apoi modificand sau distrugand celulele ce pot provoca persoanei cancer, raspandirea cancerului ar putea fi spulberata" spun cei de la Google in aplicatie.
Nu este prima data cand se arata ca cei de la Google investesc in cercetari pentru lupta impotriva cancerului. In octombrie 2014, s-a anuntat ca Google X, laboratorul de cercetare al companiei, dezvolta o pastila care poate detecta cancerul si alte boli. Pilula, care continea nanoparticole de oxid de fier care intra in sistemul circulator, poate identifica celulele canceroase, oferind semnale biochimice rapid cand intalnesc boala. Functioneaza "pictand" celulele infectate care circula prin corp. Nanoparticulele sunt magnetice, astfel ca un device portabil pe incheietura mainii care creaza un camp magnetic poate atrage particulele catre ea si pot fi astfel detectate si numarate si distruse.
In acel moment, Google a spus ca se afla la cel putin 5 ani distanta de un produs care sa fie aprobat pentru a fi folosit de catre doctori, dar spunea ca lucreaza mai curand pentru detectarea proactiva si nu pentru un tratament reactiv.