„Mă aștept ca aceste vehicule să poată realiza 15 transporturi, de două ori pe zi și în timpul orelor de vârf, pentru a-și justifica și costurile”, spune un cercetător. 

Oamenii de știință au găsit o modalitate rapidă de a reîncărca rapid bateriile capabile să alimenteze mașinile zburătoare, așa că, teoretic, acestea vor putea deveni fiabile pentru utilizarea zilnică.

Revoluția adusă de tehnologia eVTOL ar putea permite comercializarea sistemelor de transport ale generației viitoare, spun oamenii de știință de la Universitatea Penn State. „Sper că munca de cercetare realizată în această lucrare le va oferi oamenilor o idee destul de clară referitoare la faptul că nu mai avem nevoie de încă 20 de ani pentru a face ca aceste vehicule să devină realitate”, a spus cercetătorul Chao-Yang Wang. „Cred că am demonstrat că tehnologia eVTOL este viabilă din punct de vedere comercial”.

Dr. Wang și echipa sa au realizat experimente folosind baterii litiu-ion de mare densitate energetică, tipul care ar fi potrivit pentru implementarea pe vehiculele eVTOL, fiecare dintre ele fiind capabilă să ofere energie pentru o călătorie de 50 de mile, în doar 10 minute.

Cheia este încălzirea rapidă a bateriei la o anumită temperatură utilizând foile de nichel care, ulterior, permite o încărcare ultra rapidă fără niciun fel de deteriorare a bateriei.

„Cred că mașinile zburătoare au potențialul de a elimina mult din timpul de transport, de a crește productivitatea și de a deschide transportului public coridoarele aeriene. La nivel comercial, mă aștept ca aceste vehicule să facă 15 călătorii, de două ori pe zi în timpul orelor de vârf, pentru a-și putea justifica și costurile. Prima utilizare va fi realizată, probabil, din oraș către un aeroport, transportând trei- patru oameni pe o distanță de aproximativ 50 de mile”. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: