Oamenii de știință sunt intrigați de un medicament care pare să confere șoarecilor beneficiile exercițiilor fizice, fără ca ei să aibă parte de activitate fizică.

Compusul SLU-PP-332, dezvoltat recent la Universitatea Florida, a determinat șoarecii obezi să piardă în greutate prin faptul că aparent le-a convins corpul să intre în modul de antrenament pentru maraton, ceea ce a dus la accelerarea metabolismului și la mai multă energie și rezistență, și toate acestea fără a face exerciții fizice.

„Practic, acest compus îi spune mușchiului scheletic să facă aceleași schimbări pe care le vedeți în timpul antrenamentului de anduranță", a declarat Thomas Burris, profesorul care a condus cercetarea.

SLU-PP-332 pretinde că realizează acest lucru prin faptul că vizează o serie de proteine care activează țesuturile cele mai mari „consumatoare de energie" ale organismului, cum ar fi creierul, inima și alți mușchi. ERF-urile sunt eliberate în mod natural în timpul exercițiilor fizice, dar până acum s-au dovedit greu de stimulat cu medicamente.

Împreună cu cercetători de la Universitatea Washington din St. Louis și de la Universitatea St. Louis, Burris și-a publicat descoperirile săptămâna trecută în Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics, bazându-se pe munca anterioară a echipei de proiectare a compusului.

SLU-PP-332 pare să fie diferit de predecesorii săi în ceea ce privește proteinele pe care le vizează și s-ar putea dovedi mai benefic din acest motiv, mai ales având în vedere că, în studiile efectuate pe șoareci, cercetătorii nu au constatat efecte secundare grave.

__________________________________________________________________________________________________


 

Share articol: