Biologii lucreaza la clasificarea unei noi specii de meduza gigant, care a esuat pe o plaja din Australia, despre care spun ca este un "monstru" care le-a taiat respiratia.

Exemplarul, care are un diametru de 1,5 metri, a fost gasit de familia Lim, in sudul statului Tasmania. Membrii familiei au facut descoperirea atunci cand culegeau scoici pe o plaja din Howden, relateaza Sydney Morning Herald, citat de stirileprotv.ro. Au fotografiat creatura, apoi au trimis imaginea unui biolog marin.

Lisa Gershwin, biolog la o organizatie guvernamentala, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), a spus ca aceasta specie de meduza a mai fost vazuta in trecut, insa niciodata nu a mai fost intalnit un exemplar atat de mare sau unul care sa fi esuat pe plaja.

"Cunoastem specia, dar inca nu a fost clasificata si inca nu a fost numita", a mai declarat Lisa Gershwin, adaugand ca in ultimele luni s-a inregistrat o invazie de meduze in apele tasmaniene.

"Acest exemplar este atat de mare incat pur si simplu ne-a taiat respiratia", a spus Gershwin, care lucreaza in domeniul cercetarii meduzelor de 20 de ani. "Desi inteapa, acest animal nu reprezinta un risc mortal pentru oameni", a mai spus ea.

meduza uriasa

Share articol: