Viața pe alte planete ar putea fi chiar mai înfloritoare decât pe Pământ.
Un nou studiu realizat de cercetători ar putea avea implicații serioase asupra modului în care căutăm viața extraterestră, sugerând și că este mult mai probabil decât credeam să găsim forme de viață pe exoplanete.
„Este o concluzie surprinzătoare care ne arată că uneori condițiile de pe anumite exoplanete ar putea fi mai potrivite pentru a susține viața decât cele de pe Terra”, a precizat dr. Stephanie Olson, coordonatoarea studiului.
În ultimii ani, cercetătorii au găsit extrem de multe exoplanete care orbitează în jurul unor stele similare Soarelui.
Dar sunt foarte îndepărtate, aproape imposibil de atins și foarte dificil de studiat în detaliu. Aceștia lucrează acum la mai multe feluri prin care să descopere lucruri noi despre aceste lumi, inclusiv dezvoltarea unor dispozitive care să poată arăta din ce anume sunt alcătuite aceste planete.
„Căutările NASA legate de descoperirea vieții în Univers sunt concentrate pe așa numitele planete din Zona Locuită, adică lumile care au potențialul de a găzdui apă în formă lichidă. Dar nu toate oceanele sunt la fel de primitoare, așa că unele acumulări de apă vor fi prietenoase, alte nu, din cauza tiparului de circulație a curenților”, au mai declarat realizatorii studiului pentru The Independent.
Pentru realizarea cercetării, echipa a proiectat modele ale planetelor folosind softurile NASA, care le-au permis să simuleze condițiile existente, climatul probabil și oceanele care s-ar putea regăsi acolo. Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că multe dintre ele ar putea fi mult mai ospitaliere decât Terra și ar putea găzdui o floră și o faună mult mai înfloritoare.