Cercetatorii au o noua ipoteza, care ar putea explica fenomenele ciudate care se petrec in Triunghiul Bermudelor.

Potrivit unui documentar realizat de Science Channel, in zona numita Triunghiul Bermudelor au fost identificati nori cu forma hexagonala, care produc rafale de vant puternic, de peste 160 de kilometri pe ora. Aceste rafale periculoase pornesc din senin, iar cercetatorii le numesc "bombe cu aer", pentru ca pot dobori imediat un avion sau pot scufunda un vapor.

Triunghiul Bermudelor este o regiune din oceanul Atlantic, situata intre Florida, Bermuda si Puerto Rico. Zona a inceput sa atraga atentia presei dupa anul 1950, cand un jurnalist a scris despre mai multe disparitii misterioase care ar fi avut loc aici.

Curand, zvonurile s-au intensificat si a luat nastere o adevarata legenda. Potrivit acestor teorii, aici dispar fara urma foarte multe vapoare si avioane. Posibilele explicatii aduc in discutie inclusiv OZN-uri, extraterestri sau valuri mareice uriase.

In realitate insa, aici nu au avut loc disparitii inexplicabile, scrie Science Alert. Multe vapoare si avioane au disparut in timpul unor furtuni puternice, iar altele sunt pur si simplu inventii ale jurnalistilor sau scriitorilor fascinati de aceasta legenda.

Descoperirea acestor nori care se afla desupra Triunghiului Bermudelor poate fi insa o alta explicatie pentru fenomenele meteo periculoase care au loc aici.

Norii au fost observati cu ajutorul unui satelit al NASA, iar forma lor este destul de ciudata. Marginile lor sunt perfect drepte, lucru neobisnuit, recunoaste meteorologul Steve Miller, de la Universitatea de Stat Colorado.

Acesti nori, care au fost observati in trecut si deasupra Marii Nordului, pot provoca rafale de vant de pana la 160 km/h, care dau nastere unor valuri uriase, de peste 14 metri inaltime.

 

Share articol: