Cercetătorii de la NASA și Universitatea Central Lancashire au reușit să obțină pentru prima dată fotografii foarte detaliate cu atmosfera Soarelui.
Imaginile au fost surprinse cu ajutorul telescopului de mare rezoluție Hi-C (High-Resolution Coronal Imager), care a reușit să fotografieze structuri atât de mici încât reprezintă numai 0.01% din dimensiunea stelei noastre.
Practic, imaginile acoperă doar o mică regiune a Soarelui și arată în detaliu mai multe „fire” magnetice foarte fine, care sunt formate din plasmă extrem de fierbinte, care poate ajunge la o temperatură de câteva milioane de grade Celsius.
Astfel, cercetătorii pot analize mai ușor aceste jeturi de plasmă și modul în care energie emisă de ele ajunge până la noi.
Este pentru prima dată când astronomii pot admira Soarele în imagini atât de clare și detaliate, la o rezoluție foarte mare.
Până acum, aceste fire magnetice de plasmă din atmosfera exterioară a Soarelui nici nu au putut fi observate, prin urmare cercetătorii nu știau despre existența lor.