Fotografia a fost facuta de pe Deep Space Climate Observatory (DSCOVR).
NASA a publicat prima fotografie cu Pamantul facuta in ultimii 43 de ani. Fotografia, facuta de o camera de pe DSCOVR, este prima de acest fel dupa cea din 1972. Toate fotografiile agentiei din ultimii 43 de ani care aratau toata planeta erau lipite, scriu cei de la The Independent.
Noua fotografie este compusa, fiind 3 imagini separate, insa fiecare dintre acestea arata toata planeta. Camera face 10 capturi pe care le trece prin spectrul color, trecand de la ultraviolet la infrarosu, si pentru a alcatui noua imagine, NASA a combinat fotografia rosie cu cea verde si cu cea albastra.
Fotografia a fost facuta pe 6 iulie 2015 si arata America de Nord si Centrala. Pentru fotografie a fost folosit EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera), o camera de 4MP ce a fotografia printr-un telescop.
Tenta bleu poate fi sesizata pe marginea planetei, ea fiind de la lumina soarelui risipita de moleculele de aer. Echipa EPIC spera sa scoata acest efect din viitoarele imagini.
Aceste imagini vor ajuta NASA, NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) si US Air Force sa monitorizeze vanturile solare in timp reale astfel incat estimarile despre vremea in spatiu sa fie imbunatatita.
Prima imagine cu Terra a fost facuta de pe Apollo 17 in 1972, cand NASA a trimis oameni pe luna. Ramane singura fotografie facuta Terrei de catre o persoana.
De atunci, majoritatea fotografiilor cu Terra sunt din apropiere si lipite, desi alte agentii precum cea a Japoniei au publicat niste poze. Poza faimoasa care era pe iPhone, de exemplu, a fost alcatuita din multe imagini de pe satelit lipit, rezultatul final fiind modificat in Photoshop.
Noua camera va trimite in curand imagini regulat, ceea ce inseamna ca putem vedea o noua fotografie cu Terra in fiecare zi, incepand cu septembrie 2015. Asta va permite NASA sa studieze schimbarile zilnice ale planetei iar agentia le va publica pentru public pe o pagina speciala la 12-36 de ore dupa ce au fost facute.