Procesul a constat in "tratarea" inimii unei rozatoare cu celule umane pentru a o face.
Inima pe care cercetatorii americani au creat-o in laborator bate precum una naturala, realizarea fiind una cu adevarat uriasa pentru biotehnologie. Efortul nu este unul foarte mare, celulele stem recoltate prin biopsie sunt "altoite" cu unima unui animal, utilizarea acestor celule fiind benefica si pentru vindecarea unor boli precum diabet sau Parkinson.
Cercetatorii de la University of Pittburgh au publicat realizarea in Nature Communications, aceasta fiind prima de acest fel din lume. Ajutorul pe care acest proiect il va da daca se va aplica la scara larga este imens, nu mai putin de 74.000 de oameni murind de inima doar in Marea Britanie, adica 200 in fiecare zi.
Inima unui soarece a fost "dezbracata" de celulele originale la suprafata pentru a i se aplica celule similare umane, in mai putin de 4 saptamani rezultatul fiind surprinzator: inima a inceput sa ai o rata de 40-50 de batai pe minut. Urmatorul pas va fi crearea unui "petec" pentru a inlocui partea de muschi distrusa de un atac cardian. Oamenii de stiinta sustin ca procesul n-ar fi dificil pentru ca necesita o "recolta" mai mica de celule.