Rămășițele celui mai mare dinozaur prădător terestru din Europa au fost descoperite pe Insula Wight, spun oamenii de știință.

Paleontologii de la Universitatea din Southampton au identificat fragmente de oase care măsoară peste 10 metri lungime și aparțin unui animal ce a trăit pe Pământ acum 125 de milioane de ani.

Doctorandul Chris Barker, coordonatorul cercetării, a declarat că era un „animal uriaș".Fosilele, care includ vertebre pelviene și coada, au fost descoperite pe coasta de sud-vest a insulei Wight. Carnivorul a fost supranumit „Spinosaurus de stâncă albă", după stratul geologic în care au fost găsite rămășițele.

„Acesta a fost un animal uriaș, depășind 10 metri în lungime și având probabil o greutate de câteva tone", a declarat dl Barker.

„Judecând după dimensiuni, pare să reprezinte unul dintre cei mai mari dinozauri prădători găsiți vreodată în Europa - poate chiar cel mai mare cunoscut până acum". Acesta ar fi trăit la începutul unei perioade de creștere a nivelului mării și ar fi explorat apele lagunare și nisipurile în căutare de hrană.

Co-autorul cercetării, Darren Naish, a declarat: „Deoarece momentan este cunoscut doar cu prin intermediul câtorva fragmente osoase, nu i-am dat un nume științific oficial. Sperăm că, în timp, vor apărea și alte rămășițe".

Descoperirea vine în urma lucrărilor anterioare privind specia Spinosaurus efectuate de echipa de la Universitatea din Southampton, care a publicat un studiu privind descoperirea a două noi specii în 2021.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: