Unul dintre cei mai mari cercetatori din lume dezvaluie un scenariu ce acum pare SF si despre care crede ca va deveni realitate peste 30 de ani!

Nicholas Negroponte de la MIT revine cu predictii cu adevarat incredibile in ceea ce priveste viitorul. El spunea in anii 1980 ca mouse-ul va deveni istorie in curand iar acum prezice ca in 30 de ani va exista pastila minune care te poate invata o limba straina sau iti va oferi diferite cunostinte - astfel, invatatul pentru examene si orele petrecute in scoli ar putea deveni istorie!

Negroponte sustine ca oamenii sunt adeptii consumului cu ajutorul ochilor, dar aceasta metoda ar putea fi ineficienta in comparatie cu altele. Adresandu-se audientei la o conferinta din Vancouver, Canada, Negroponte a spus: "Predictia mea este ca vom putea sa ingestam informatiile. Vei inghiti o pastila si vei stii apoi engleza. Vei inghiti o pastila si vei cita din Shakespeare. Si metoda prin care se va face asta va fi prin circulatia sangelui. Din momentul in care informatia iti ajunge in sange se duce pana la creier. Si diferite piese se aseaza la locul potrivit" a spus profesorul. El nu este singurul cercetator de aceasta parere.

Negroponte s-a alaturat MIT in 1966. Pentru mai multi ani dupa aceea a predat atat la MIT, cat si la mai multe Universitati precum Yale, Michigan si University of California, Berkeley. In 1985, el a creat MIT Media Lab alaturi de Jerome B Wiesner.

Share articol: