O echipă de cercetători de la Universitatea din Helsinki anunță că a obținut rezultate surprinzătoare împotriva mahmurelii cu ajutorul unuii remediu foarte ieftin.

O simplă pastilă care conține L-cisteina, un supliment alimentar, poate îndepărta rapid greața și durerile de cap produse de consumul excesiv de alcool.

L-cisteina este un aminoacid prezent în corpul uman, dar se găsește și sub formă de supliment alimentar.

Pastila a fost testată pe un grup de bărbați care a consumat alcool timp de mai multe ore, în 6 ocazii diferite.

Cei care au primit pastile cu L-cisteină au avut mai puține simptome de greață, dureri de cap și anxietate comparativ cu bărbații care au primit doar pastile placebo.

L-cisteina este recomandată de obicei ca supliment alimentar pentru că are un rol important în producția de proteine în organism și stimulează metabolismul.

Acest aminoacid se regăsește și în alimentele bogate în proteine, precum carnea de pui și de curcan, semințele, brânza și ouăle.

Cercetătorii precizează că au exclus din acest studiu persoanele care nu au putut să consume suficient alcool și care nu erau obișnuite cu mahmureala.

Conform studiului, doza necesară de L-cisteina pentru a combate mahmureala este de 1.200mg, scrie Daily Mail.

Chiar dacă voluntarii care au luat această pastilă se simțeau mai bine, cantitatea de alcool din sângele lor era similară cu a celor care nu au luat tratamentul. Prin urmare, pastila nu ajută la eliminarea mai rapidă a alcoolului din organism.

Cu toate acestea, cercetătorii au observat că persoanele care consumă L-cisteina după o noapte de beție sunt mai puțin tentate să reia consumul de alcool a doua zi dimineața. Astfel, remediul ar putea ajuta și la tratarea dependenței de alcool.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: